سایت کشاورزی ایران

سایت کشاورزی|اخبار کشاورزی|اخبار منابع طبیعی|نظام مهندسی کشاورزی|بیوگرافی روئسای کشاورزی|فروشگاه کشاورزی|فیلم آموزشی کشاورزی

سایت کشاورزی ایران

سایت کشاورزی|اخبار کشاورزی|اخبار منابع طبیعی|نظام مهندسی کشاورزی|بیوگرافی روئسای کشاورزی|فروشگاه کشاورزی|فیلم آموزشی کشاورزی

همایش پاکسازی طبیعت مازندران به تعویق افتاد

به دلیل بارش شدید برف و کولاک

8730   001 lpbk1 همایش پاکسازی طبیعت مازندران به تعویق افتاد

همایش پاکسازی طبیعت مازندران به تعویق افتاد

سایت کشاورزی ایران : همایش پاکسازی طبیعت مازندران به دلیل بارش شدید برف و کولاک به تعویق افتاد.

همایش استانی پاکسازی طبیعت مازندران در منطقه ییلاقی و کوهستانی چلاو و سنگچال بخش امامزاده عبدالله(ع) آمل

سایت کشاورزی ایران(www.iranianagriculture.com) به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، همایش استانی پاکسازی طبیعت مازندران در منطقه ییلاقی و کوهستانی چلاو و سنگچال بخش امامزاده عبدالله(ع) آمل که قرار بود امروز (۱۸ اسفندماه) برگزار شود، به تعویق افتاد.

ستاد برگزاری همایش پاکسازی طبیعت چلاو و سنگچال

مسئولان ستاد برگزاری همایش پاکسازی طبیعت چلاو و سنگچال علت این امر را ریزش سنگین برف و کولاک، مسدود بودن مسیر ارتباطی، لغزنده بودن راه‌های روستایی، احتمال سقوط و ریزش کوه اعلام کردند که برای حفظ جان دوستداران طبیعت این همایش در آینده‌ای نزدیک برگزار خواهد شد.

بارش برف چلاو شهرستان آمل

هم‌اکنون در منطقه چلاو شهرستان آمل ریزش بیش از ۲۵ سانتیمتر برف گزارش شده است.

همایش پاکسازی طبیعت چلاو و سنگچال

همایش پاکسازی طبیعت چلاو و سنگچال که سومین سال برگزاری خود را تجربه می‌کند؛ هر ساله در آستانه فرارسیدن بهار طبیعت با استقبال پرشور و کم‌نظیر مردم مازندران و دیگر استان‌های کشور روبرو بوده و امسال نیز برای این همایش برنامه‌های متنوع و جذابی طراحی شده بود.

زمان برگزاری همایش پاکسازی طبیعت چلاو و سنگچال

زمان برگزاری این همایش توسط ستاد برگزاری آن متعاقباً اعلام می‌شود.

 

معرفی کوتاهی از چند روستای چلاو و سنگچال

سایت کشاورزی ایران معرفی روستاههای کشور – روستای گنگرج کلا چلاو

روستای گنگرج کلا

روستای گنگرج کلا از قراء بزرگ دهستان چلاو حوزه استحفاظی فرمانداری شهرستان آمل است که فاصله آن تا پل آهنی مدخل چلاو در جاده هراز ۱۷کیلومتری آمل- تهران است.

آبادی گنگرج کلا

این آبادی از امکانات رفاهی چون آب و برق و تلفن و… برخوردار است. دارای حمام عمومی و خصوصی در خانه هاست.اکثر مردم دامدار، کارمند و یا تاجرند. محصولات زراعی شان جو- گندم- سیب زمینی و سایر صیفیجات است و از انواع محصولات درختی از جمله گردو استفاده دارند.عده زیادی در تمام سال در این روستا زندگی میکنند و دارای ساختمانهای مدرن و باغات می باشند و درعین حال حشم دارند که احشام شان در مراتع بالادست به تعلیف مشغولند. بقیه ساکنان بطور خوش نشین و در سال ۴ماه بدانجا می روند تا از محیط مطلوب و آب و هوای دلچسبش بهره گیرند و پس از پایان تابستان به آمل مراجعت می نمایند.

امام زاده ای بنام سیف الدین

در گنگرجکلا امام زاده ای بنام سیف الدین وجود دارد. وجه تسمیه گنگرج کلا بخاطر استفاده از آب های منطقه دور دست توسط ظرفهای سفالین بنام (گنک) به محلی جاری بود و میرسید و لذا نام گنگرجکلا از نام لوله مدور سفالین مشتق شده است.

روستای پاشا کلا چلاو

روستای پاشاکلا جزء دهستان چلاو منطقه میانبندی و جنگلی و نیمه مرطوب و معتدل است.فاصله پاشاکلا تا پل آهنی و مدخل این دهستان ۱۲کیلومتر است که در مسیر رودخانه چلاو رود امتداد دارد.

چلاو

این آبادی دارای ۲چشمه با نام افرا چشمه و تل خنی چشمه است که آب شرب آبادی از مناطق بالادست و چشمه های آن تامین میشود و با ورود به منبع بزرگی از راه لوله کشی به خانه ها انشعاب دارد. این روستا مانند سایر روستاهای چلاو در کمرکش کوه و دره زیبا قرار دارد که دورنمای آن بسیار دلکش و دلچسب و بی نهایت مصفا و چشم گیر است.مردم این قریه همانند قراء دیگر چلاو از سلامتی جسم برخوردارند و مهمان نواز و خوش خلقند.

انواع میوه های سیاه قلم

مرکز مخابرات در این آبادیست و از برق و تلفن و… بهره دارند. چند خانوار در آنجا دام السکونت و بقیه افراد برای کار و کسب و تحصیل به آمل رفته اند.بیشتر سکنه حشم دار (گاو) سنتی دارند. دارای مسجد- تکیه و حسینیه اند. محصولات درختی شان گردو، سیب و انواع میوه های سیاه قلم است.

روستای تیار چلاو

روستای تیار جزء دهستان چلاو تابع فرمانداری شهرستان آمل، فاصله آن تا پل آهنی مخل چلاو در جاده آسفالته هراز آمل – تهران ۱۲کیلومتر است.مردم تیار اغلب دامدار و کاسب و کارمندند. روستای تیار در دامنه کوه قرار دارد و آبادی بسیار زیبا و دلکشی ست. مردم آن بسیار مهربان و مهمان نواز و خوش برخوردند.از آب چشمه الاشت چال که در یکی از مراتع جنگلی است و در منبعی جمع شده و با لوله کشی به خانه ها میرسد استفاده میکنند. مردم تیار از امکانات رفاهی چون حمام عمومی –برق- تلفن – مسجد- تکیه و ابوالفضلی بهره مندند و سقا خانه ای در کنار مزار و مقبره امامزاده اسماعیل قرار دارد.رودخانه چلاو رود دارای ماهی قزل آلا خال قرمز است و در این آبادی ایستگاه پرورش ماهی (ریمبو) وجود دارد. محصولات درختی عبارتند از گردو و زیتون و زراعت جو و گندم و سیب زمینی نیز متداول است و از چشمه گوش لیم که زیر امامزاده قاسم قرار دارد استفاده میگردد.چون تیار دارای مراتع و محیط جنگلی است میوه های وحشی جنگلی مثل قمیس کاک که شبیه توت فرنگی است در بهار می روید و قابل مصرف است. قلا قلعه گردن که جزء آثار باستانی است در این محل وجود دارد.

روستای پاریمه چلاو

پاریمه از دهات چلاو جزء فرمانداری شهرستان آمل است. فاصله آن تا پل آهنی در جاده هراز آمل – تهران ۹ کیلومتر است. این روستا در کمرکش کوه همانند تابلوئی زیبا و قشنگ قرار دارد.از مزایای آب و برق و تلفن و حمام و…استفاده می نماید. در اطراف این قریه شکار شوکا و قرقاول و کبوتر ممکن است و زراعتشان گندم و جو و سیب زمینی است.

امامزاده صالح و امامزاده شجاع الدین

دو امامزاده به اسامی امامزاده صالح و امامزاده شجاع الدین درین روستا وجود دارد. ازگیل، کنس و ولیک درین آبادی به وفور است و تمشک نیز دارد. عده ای ساکن دائمی آنجا بوده و عده قلیلی به آمل مهاجرت کرده و ساکن شده اند ودر فصل تابستان بدانجا می آیند و در واقع خوش نشین می باشند. مردمی خلیق و مهربان و مهمان نوازند.

طایفه سنگچال

قریه سنگچال یکی از اقرا تابعه شهرستان بابل بود که اخیرا برحسب تقسیمات کشوری جزء حوزه استحفاظی فرمانداری آمل و تابع دهستان چلاو گردید – آبادی سنگچال از آبادیهای بزرگ و پرجمعیت است که در کنار دره قرار دارد و خیلی زیبا و همانند تابلوئی الوان است. این روستا از مناطق میان بندی و در ۱۷ کیلومتری مدخل دهستان چلاو، پل آهنی واقع در جاده آسفالته هراز آمل – تهران است.

از شرق به شهر بابل و از غرب به شهر آمل ارتباط دارد. در این روستا همواره جمعیت فراوانی ساکنند و دارای حمام عمومی، برق و تلفن و سایر امکانات رفاهی است ولی عده ای که به پیشه تجارت و کسب و کارگری اشتغال دارند از این روستا به آمل آمده و در آمل در محله (سیکا پل) بخصوص ومحلات دیگر در قسمت شرق آمل بطور عام ساختمان داشته و سکونت دارند.

اهالی این روستا به ۱۴ تیره و فامیل متقسمند و این محل به چندین محله تقسیم شده و هر محله ای برای خود امکانات رفاهی مثل حمام عمومی، مسجد، تکیه و حسینیه جهت عزاداری آل رسول (ص) دارند. در سنگچال ۸مسجد به اسامی مسجد جامع – مسجد صاحب الزمان(ع) – مسجد محمدزاده – مسجد امامزاده ابراهیم – مسجد نریع – مسجد شلکنار – امامزاده محمد و مسجد سید محله. در محدوده سنگچال دو تکیه – دو حمام عمومی – دو امامزاده – یک نانوایی – دو قصابی – مرکز بهداشت – مرکز مخابرات – انجمن فارغ التحصیلان – انجمن فرهنگی و هنری(هیتکا) و تفرجگاههای فراوان وجود دارد.

طبق اطلاعات این روستا حدود ۲۰۰ نفر پزشک در سطوح مختلف تخصصی تحویل جامعه داده است و مردمان مستعد و تحصیل کرده فراوانی دارد.
(منبع: کتاب تاریخ هزاره آمل-لاریجان نویسنده حاج محمود ایاز)

  • سومین همایش پاکسازی طبیعت چلاو و سنگچال
  • طبیعت مازندران
  • طبیعت چلاو
  • همایش پاکسازی طبیعت چلاو
  • پاکسازی چلاو
  • گنگرج کلا هوا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد