عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآوردههای آلی و زیستی عنوان کرد
سایت کشاورزی ایران : عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآوردههای آلی و زیستی گفت: مافیای توزیع کود کشور مانع از اجرای بند ۳ ماده ۱۴۳ قانون برنامه و اختصاص یارانه ۳۵درصدی به کودهای آلی و زیستی میشود.
سایت کشاورزی ایران به نقل از خبرگزاری فارس به اجلاس تجارت کود بخش خصوصی گروه D8 در کیش، محمدحسین محمدی امروز اظهار داشت: در حال حاضر انجمن تولیدکنندگان کودهای آلی و زیستی توانایی تولید ۳۵ درصد نیاز کشور به کود را دارا است.
وی توضیح داد: این کودها منشأ آلی داشته و به عبارتی با منشأ طبیعی مانند خاکبرگ طبیعی و فضولات حیوانی غنی میشوند.
این تولیدکننده کود آلی یادآور شد: کودهای شیمیایی مانند ازت، فسفر و پتاس هم میتوانند از طریق بیولوژیک تعریف شوند که علاوه بر کاهش هزینه تولید باعث افزایش راندمان در مزارع نیز خواهند شد.
محمدی با بیان اینکه در حال حاضر مافیای توزیع کود کشور مانع از اجرای بند ۳ ماده ۱۴۳ قانون برنامه و اختصاص یارانه ۳۵ درصدی به کودهای آلی و زیستی میشود، افزود: این در حالی است که یارانه کودهای شیمیایی به راحتی پرداخت میشود.
وی توضیح داد: تا سال گذشته دولت به کود شیمیایی یارانه میداد، اما چون کود آلی یارانهای دریافت نمیکرد، محصول با قیمت تمام شده در بازار عرضه میشد و به همین دلیل نیز گرایش کشاورزان به سمت مصرف کودهای شیمیایی بوده و از کودهای آلی و زیستی استقبال و حمایت نمیشود.
محمدی ادامه داد: در بخش ترویج وزارت کشاورزی بهایی به فرهنگسازی رواج کودهای آلی و زیستی داده نمیشود، ما اصلا از دولت یارانه نمیخواهیم فقط میخواهیم که محصولمان در بازار عرضه و ترویج شود.
عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآوردههای آلی و زیستی تصریح کرد: در حال حاضر محصولات ما که تولید آن سالانه به ۳۵۰ هزار تن میرسد به کشورهای آفریقا، آذربایجان، افغانستان، ترکیه صادر میشود و طی ۱۵ روز آینده صادرات به آلمان و روسیه نیز آغاز خواهد شد.
وی گفت: ظرفیت تولید ما در سال آینده به راحتی قابل افزایش ۲ برابری است، اما متأسفانه در داخل کشور آشنایی با مزایای استفاده از کودهای آلی و گرایش به آن وجود ندارد.
محمدی توضیح داد: مصرف کودهای آلی و زیستی باعث افزایش ۲۵ تا ۳۵ درصدی در واحد سطح را دارد ضمن اینکه محصول عرضه شده به بازار عاری از سموم و سالم خواهد بود.
محمدی گفت: در کشوری مثل روسیه از دهه ۵۰ کشاورزی بیولوژیک بوده و این در آلمان و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا هم صادق است، اما در ایران از ۸ سال پیش تولید کودهای آلی و زیستی آغاز شده است.